Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Aπεργία στις 20 Μαΐου 2010 από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πηγή: Express.gr

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνεδρίαση των προεδρείων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι τα συνδικάτα απορρίπτουν το νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίνουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση με γενική απεργία στις 20 Μάη. Ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι αμέσως μετά, σε νέα συνεδρίαση των προεδρείων, θα αποφασιστούν τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα, με ένα ξεκάθαρο αίτημα την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης ως θεσμού αναδιανομής του εισοδήματος, ως θεσμού υπεράσπισης των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που κόπους μιας ζωής τους έχουν εναποθέσει στη σωστή λειτουργία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε κοινωνικά άδικο το νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικο σύστημα, που προστέθηκε στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. "Ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει το χαρακτήρα του συστήματος και επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους της χώρας και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, μεταφέροντας μεγάλο βάρος στις νέες γενεές", υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στον ιδιωτικό τομέα (περικοπές μισθών, κ.λ.π.) ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε "το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξέρουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ΔΝΤ δεν θα σταματήσει να ζητά θυσίες από τους ανθρώπους της εργασίας. Οι συνταγές του είναι καταστροφικές. Οφείλει η κυβέρνηση να τις απορρίψει κατηγορηματικά. Στην Ελλάδα, δεν είναι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα που δημιουργούν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Είναι οι ανελαστικές αγορές προϊόντων που δημιουργούν υπερκερδοφορία στους επιχειρηματίες και αυτό φαίνεται και με την έξαρση του πληθωρισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: