Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Φωτογραφία Έλληνα σε διαφήμιση γιαουρτιού στην Τουρκία


Σε μπελάδες μπήκε μια σουηδική μικρή γαλακτοκομική εταιρεία, οι υπεύθυνοι της οποίας αποφάσισαν να προωθήσουν προϊόντα τους στην τουρκική αγορά χρησιμοποιώντας όμως το πρόσωπο ενός Ελληνα.

Ο Ελληνας που έγινε «μοντέλο» παρά τη θέλησή του μήνυσε τους υπεύθυνους της επιχείρησης γαλακτοκομικών Lindahls Mejeri, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορωνών, επειδή η εταιρεία στο διαφημιστικό της δημοσίευσε φωτογραφία του στη σελίδα όπου διαφημίζονταν τα γιαούρτια της για την τουρκική αγορά.

«Το ποσό της αποζημίωσης μας φαίνεται υπερβολικό» δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Τόμας Αξελσον, ο διευθυντής Πωλήσεων της σουηδικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τα ετήσια έσοδα της εταιρείας από την πώληση όλων των προϊόντων της. Διευκρίνισε δε ότι το τελευταίο οκτάμηνο βρίσκεται σε συνεννόηση με Ελληνες δικηγόρους για να μειωθεί αυτό το ποσό. Επίσης, υποστηρίζει ότι η εταιρεία του έχει συμφωνία με φωτογραφικό οίκο για να χρησιμοποιεί φωτογραφίες του στα διαφημιστικά της, οπότε θεώρησε πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στη χρήση της φωτογραφίας του εν λόγω άντρα, ο οποίος όμως φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη. Ο Αξελσον καταλήγει λέγοντας ότι απορεί πώς ο μηνυτής προχώρησε στη δίωξη επωφελούμενος από το ζήτημα της ιθαγένειάς του.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο μηνυτής έλαβε γνώση του διαφημιστικού από συγγενή ή φίλο του στη Στοκχόλμη που ονομάζεται Αθανάσιος Βαρζανάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: