Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Απεργούν αύριο τα περίπτερα


Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προκήρυξε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών, αντιδρώντας στην αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων, η οποία εκτιμάται ότι έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο.

Τα νέα περιθώρια κέρδους δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση όλου του δικτύου λιανικής πώλησης προϊόντων καπνού και η επιβίωση των 40.000 σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων, που απασχολούν πάνω από 100.000 οικογένειες, κρίνεται αβέβαιη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, προκύπτει αύξηση των φόρων που από το 73,5% οδηγείται στο 81,4% ή κατά 0,74% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο της εταιρείας από 0,51% σε 0,43%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,08% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο κέρδους του εμπορίου από 0,34% σε 0,281%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,06% ανά πακέτο.

Η ομοσπονδία ζητεί την επαναδιαπραγμάτευση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη φορολογία των καπνικών προϊόντων, έτσι ώστε να παράγονται περιθώρια κέρδους που να εγγυώνται την επιβίωση του δικτύου.

(πηγή Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: