Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Εκστρατεία για την ασφάλεια των πεζών

Την έναρξη εκστρατείας για την εφαρμογή μέτρων, τα οποία θα διευκολύνουν το σεβασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και θα εμπεδώσουν ένα κλίμα ασφάλειας στην κυκλοφορία των πεζών στη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Όπως επεσήμανε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θάνογλου, σε συνέντευξη Τύπου, οι παρασύρσεις πεζών σε κεντρικούς οδούς της Θεσσαλονίκης αποτελούν μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφάλειας. Μάλιστα, μόνο το α΄ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τον κ. Θάνογλου, σημειώθηκαν έξι παρασύρσεις πεζών.

Για την ασφάλεια των πεζών, οι δήμοι θα κληθούν να αναλάβουν την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους μεγάλους οδικούς άξονες (Εγνατία, Μοναστηρίου, Παπαναστασίου, Λαγκαδά, Γιαννιτσών και Καραολή και Δημητρίου), έτσι ώστε να διασφαλιστεί η «διοχέτευση» των πεζών στις διαβάσεις.

Οι δήμοι θα έχουν τη στήριξη της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύεται με τη σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων.

Ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε, από την πλευρά του, εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια των πεζών τη συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών στα ζητήματα των λεωφορειολωρίδων και ωραρίων φορτοεκφόρτωσης για τα οποία, όπως είπε, θα γίνει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: