Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε εκ νέου ο Κάρολος Παπούλιας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε την Παρασκευή, για δεύτερη φορά, ο Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας έδωσε ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου τον καθιερωμένο όρκο και μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Να είμαστε όλοι καλά, έχουμε πολλά μπροστά μας» είπε ο κ. Παπούλιας, λίγο μετά την ορκωμοσία του, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Το τελετουργικό της ορκωμοσίας

Ο κ. Παπούλιας έφτασε στη δυτική είσοδο της Βουλής, εκεί όπου βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στις 11:45, όπου τον υποδέχθηκαν οι κ. Παπανδρέου και Πετσάλνικος.

Με την άφιξη του κ. Παπούλια έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εν συνεχεία τα στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπούλιας εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δέηση, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Ακολούθως, και ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου, ο κ. Παπούλιας έδωσε τον ακόλουθο όρκο: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαιρέτου Tριάδος να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας και ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας αφού πρώτα χαιρέτησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπούλιας, αμέσως μετά, μετέβη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. «Να είμαστε όλοι καλά. Έχουμε πολλά μπροστά μας» είπε.

Ο κ. Πετσάλνικος προσέφερε στον κ. Παπούλια τσίπουρο και καρύδια από την Καστοριά.

Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου στρατιωτικά αγήματα και άγημα της Προεδρικής Φρουράς απέδωσαν τιμές.

Η επανεκλογή

Ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη για δεύτερη φορά στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας στις 3 Φεβρουαρίου 2010.

Υπέρ της επανεκλογής του ψήφισαν οι 266 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ενώ «παρόντες» ψήφισαν οι 32 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Απουσίαζαν οι βουλευτές Σοφία Καλαντίδου και Γιώργος Μαρίνος από το ΚΚΕ.Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: