Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Youtube: κλείνει 5 χρόνια ζωής

Το δημοφιλές video site Youtube κλείνει πέντε χρόνια ζωής στην διαδικτυακή του παρουσία καταφέρνοντας να αποσπάσει μια θέση στην καθημερινότητα του κάθε χρήστη που χρησιμοποιεί το Internet. Σε ένα blog που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των πέντε χρόνων, γίνεται αναφορά στη συνεισφορά του Youtube και στους λόγους για τους οποίους αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σημερινούInternet.

Ο Chad Hurley, συνιδρυτής και CEO της σελίδας, δηλώνει ότι «το 2005, όταν κατοχυρώσαμε το domain του Youtube, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου ο καθένας αξιοποιώντας την κάμερα και τη σύνδεσή του, να μπορεί να μοιραστεί μια δικιά του ιστορία. Πέντε χρόνια μετά, πιστεύουμε ότι είμαστε μέσα στις δεσμεύσεις και στα αρχικά πλάνα μας». Ακόμα ο Hurley έθεσε ως στόχο την βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών, μειώνοντας το χρόνο φόρτωσης των βίντεο παράλληλα με την αύξηση της ανάλυσής. Επίσης, θεωρεί τη συμβατότητα με οποιαδήποτε συσκευή καθώς και την προσβασιμότητα από οπουδήποτε και από τον καθένα, ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει.

Πρόσφατα, η σελίδα έκανε ένα μεγάλο βήμα ανανέωσης στις υπηρεσίες της, ξεκινώντας τις δοκιμές του HTML5 ώστε να μην είναι αναγκαία η προσθήκη του Flash Player για την αναπαραγωγή των βίντεο.

Να σημειωθεί ότι το Youtube εξαγοράστηκε από την Google το Νοέμβριο του 2006 έναντι $1,65δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: