Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Καρτοκινητά και κάρτες SΙΜ από τη Λετονία «ακυρώνουν» την ταυτοποίηση

ΔΙΑΤΡΗΤΗ γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών τηλεφώνων από τις αθρόες- το τελευταίο διάστημα- εισαγωγές καρτοκινητών και καρτών SΙΜ από τη Λετονία. 

Η πώληση καρτών SΙΜ και χρόνου ομιλίας από τη Λετονία γίνεται σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 30-40 ευρώ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις ελληνικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες πρακτικά δεν μπορούν να αντιδράσουν, δεδομένου ότι η διαδικασία της εισαγωγής δεν είναι παράνομη. 

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) με σχετική επιστολή της ζητεί την παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το τελευταίο διάστημα διακινούνται στην ελληνική αγορά καρτοκινητής τηλεφωνίας κάρτες SΙΜ από τη Λετονία. Με τις εν λόγω κάρτες ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί καρτοκινητή τηλεφωνία της Λετονίας και να πραγματοποιεί κλήσεις από καρτοκινητό τηλέφωνο, μέσω διεθνούς περιαγωγής (international roaming), διατηρώντας την ανωνυμία του. Αυτό επιτυγχάνεται δεδομένου ότι στη Λετονία δεν ισχύουν διατάξεις ανάλογες με αυτές του ν. 3783/2009 περί ταυτοποίησης καρτοκινητών.

(πηγή ΤαΝέα) 

Από το iPod μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: