Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Οι Ιάπωνες και οι... σερβιέτες ίσως αλλάξουν όνομα στο iΡad

Η ΑΡΡLΕ έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις με τη νέα της ταμπλέτα, το iΡad.

Όπως επισημαίνουν οι «Νew Υork Τimes», κάποιες από τις συζητήσεις αυτές, γύρω από το όνομα του νέου γκάτζετ, ίσως να μην είναι όπως τις ήθελε... Στις αγγλόφωνες χώρες, πολλέςγυναίκες λένε πως το όνομα «iΡad» φέρνει στον νου προϊόντα γυναικείας υγιεινήςαφού στα αγγλικά sanitation pad είναι η σερβιέτα.

Σε περιοχές με έντονη τοπική προφορά, όπως η Ιρλανδία, πολλοί διαμαρτύρονται πως iΡad και iΡod (το music player της Αpple) ακούγονται σχεδόν το ίδιο. Στη δε Ιαπωνία, δεν έχουν καν ήχο για το «α» στο iΡad. Η Αpple όμως ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρότερα προβλήματα: δύο άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας κυκλοφορούν ήδη στην αγορά προϊόντα με την ονομασία iΡad και διεκδικούν το εμπορικό σήμα.

Η μία είναι η ιαπωνική Fujitsu: το δικό της iΡad, το οποίο πωλείται από το 2002 κυρίως στις ΗΠΑ, είναι μια πολυλειτουργική συσκευή που βοηθά τους υπαλλήλους καταστημάτων να ελέγχουν τιμές και αποθέματα. Η δεύτερη είναι η ελβετική SΤΜicroelectronics: έχει κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα iΡad στην Ευρώπη. Όσοι γνωρίζουν, πάντως, λένε πως τέτοιου είδους διαμάχες δεν τρομάζουν καθόλου το αφεντικό της Αpple, τον Στιβ Τζομπς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: