Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Εκαναν... άγονη γραμμή τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Πιο... κοντά στο λεκανοπέδιο της Αττικής βρίσκονται τα τελευταία χρόνια -και μετά την απελευθέρωση της αγοράς στην ακτοπλοΐα- η Κρήτη και η Ρόδος απ' όσο ο Αργοσαρωνικός. Με μόλις έξι ευρώ περισσότερα από το ιπτάμενο δελφίνι για Σπέτσες, ο υποψήφιος επισκέπτης μπορεί να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο για τα νησιά που απέχουν εκατοντάδες μίλια μακρύτερα.
Με τις τιμές για την Υδρα να ξεκινούν από τα 57 ευρώ και για Σπέτσες από τα 80, ο... τιμοκατάλογος συνεισφέρει ό,τι μπορεί στη σταδιακή ερήμωση των νησιών του Αργοσαρωνικού. Συμβατικό πλοίο δεν πηγαίνει εδώ και δύο χρόνια, ενώ η Αίγινα είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, αφού για να ταξιδέψει κανείς την τρομερή απόσταση των 17 μιλίων από τον Πειραιά και να γυρίσει θα χρειαστεί μεν 31,60 ευρώ με το «δελφίνι», έχοντας όμως και την επιλογή του συμβατικού, για το οποίο θα πληρώσει 20 ευρώ.

Οι αυξήσεις στα ναύλα του Αργοσαρωνικού κυμαίνονται από 63% έως και 82% σε σχέση με το 2004. Και γι' αυτόν που το ταξίδι αποτελεί αναψυχή, υπάρχει και η επιλογή της αποφυγής. Τι γίνεται όμως εάν ζεις στην Αίγινα και σπουδάζεις ή δουλεύεις στον Πειραιά και πρέπει να δίνεις κάθε μέρα τουλάχιστον 20 ευρώ για τις μετακινήσεις σου; Δύο είναι οι επιλογές. Ή ξοδεύεις το μισό βασικό μισθό ή βρίσκεις κάποιον να σε φιλοξενεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

(πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: