Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Χοιρινό με φασόλια


Πολύ κρύο δεν "έπεσε" τελευταία ;

Μια συνταγή ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα από το tastytour.pblogs.gr

Υλικά
½ κιλό φασόλια γίγαντες (που τους έχετε βράσει για 1/2 ώρα περίπου)
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες(καυτερές)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουταλιά πελτέ
2 καρότα σε φετούλες
αλάτι - πιπέρι(αν δεν βάλετε καυτερές πιπεριές)

Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα πράσα, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο,το κρέας και τα σοτάρετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φασόλια, 4 φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι.Αφήνετε να πάρει μία βράση και κατόπιν μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή σκεπαστό σκεύος, το τοποθετείτε στο φούρνο και ψήνεται το φαγητό στους 180 βαθμούς για περίπου 1.00 με 1.30 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: