Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Περπάτημα, το αντίδοτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η κατανάλωση φαγητού τις ημέρες των γιορτών είναι πολύ μεγάλη, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο ακόμη και για 6.000 θερμίδες μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων!

«Οι φορείς και δήμοι θα πρέπει όχι μόνο να φτιάξουν διαδρομές για περπάτημα μέσα στις πόλεις, αλλά και να τις δημοσιοποιήσουν, καθώς υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει πού μπορεί να περπατήσει». Ο κ. Νικήτας Νικηταράς, αναπληρωτής καθηγητής των ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικός στην άσκηση για όλους, επισημαίνει ότι εκτός από τις γνωστές διαδρομές που μπορεί να κάνει κανείς και μάλιστα οικογενειακώς υπάρχουν πολλές περισσότερες, αλλά άγνωστες.

Τώρα που η εορταστική περίοδος φτάνει στο τέλος, όσοι έκαναν διατροφικές ατασθαλίες τις προηγούμενες ημέρες ψάχνουν να βρουν τρόπο να απαλλαγούν από τα επιπλέον κιλά των Χριστουγέννων. Έτσι, το περπάτημα μπορεί να αποτελέσει, όπως λένε οι ειδικοί, το... αντίδοτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κι αυτό γιατί ένας περίπατος, μετά τη... μάχη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μπορεί να είναι μία πολύ καλή αρχή, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο ανθρώπινος οργανισμός.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κατανάλωση φαγητού τις ημέρες των γιορτών είναι πολύ μεγάλη, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο ακόμη και για 6.000 θερμίδες μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων!

Στη Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση αρχίζει μια καμπάνια για να κάψουν οι πολίτες τις θερμίδες, τις οποίες «φορτώθηκαν» τα Χριστούγεννα. Το υπουργείο Υγείας αλλά και οργανώσεις έχουν σκοπό αυτές τις γιορτές να βγάλουν τον κόσμο στους... δρόμους, τα πάρκα ακόμη και τις παραλίες προκειμένου να περπατήσουν. Γι΄ αυτό τον λόγο έφτιαξαν μια λίστα με προτεινόμενες διαδρομές, όπου μπορούν να περπατήσουν, όπως αυτή που περνά από τη Γέφυρα του Τάμεση.

(πηγή Τα Νέα) (σχετικό site www.pezoporia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: