Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Έρχονται ταμειακές μηχανές σε όλα τα ταξί της επικράτειας

Στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών σε όλα τα ταξί που κυκλοφορούν στη χώρα προσανατολίζεται οριστικά το οικονομικό επιτελείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχετικό σχέδιο έχει πάρει την έγκριση από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και της...
συγκέντρωσης εσόδων, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Κι επειδή στο υπουργείο περιμένουν μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών, φρόντισαν προηγουμένως να πραγματοποιήσουν πανελλαδική έρευνα, προκειμένου να αποτυπώσουν την ακριβή οικονομική κατάσταση των ταξί. Όπως γίνεται γνωστό, ο καθαρός φόρος που αποδίδεται σε ετήσια βάση από κάθε ιδιοκτήτη ταξί είναι κατά μέσο όρο περί τα 1000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, τα εισοδήματα που εισπράττουν δικαιολογούν 10πλάσιο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και 20πλάσιο φόρο.

Κι επειδή πολλοί θα αμφισβητήσουν τα στοιχεία της έρευνας, από το υπουργείο διαμηνύεται ότι πραγματοποιήθηκε από συνεργεία του ΣΔΟΕ, που «βγήκαν» στους δρόμους όλης της χώρας τον προηγούμενο μήνα, γι’ αυτόν τον σκοπό. Οι μετρήσεις έγιναν σε ταξί που έχουν ήδη μηχανές «επάνω», αλλά, ως γνωστόν, δεν τις χρησιμοποιήσουν, αλλά τους επέτρεψαν με καταγράψουν χιλιόμετρα όχι μόνο φέτος, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές. Ας σημειωθεί, δε, ότι οι μετρήσεις που έγιναν δεν συμπεριέλαβαν τις διπλές και τριπλές κούρσες, καθώς κάτι τέτοιο, για εύλογους λόγους, δεν ήταν εφικτό.

(πηγή www.voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: