Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Υψηλότερα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα ζητάει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ο κ. Αθανάσαρος πέταξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως είναι υπεύθυνη για τη λύση του προβλήματος

Να επιβληθούν υψηλότερα πρόστιμα σε όσους σταθμεύουν παράνομα εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης ζητάει από την ελληνική πολιτεία, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Αθανάσαρος.

«Το χαμηλό κόστος των προστίμων (10- 20 ευρώ) ενθαρρύνει την παράνομη στάθμευση. Αναγκάζεται, λοιπόν, η Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώνει καθημερινά εκατοντάδες παραβάσεις, χωρίς να λειτουργεί αυτό αποτρεπτικά στους παρανομούντες. Εάν τα πρόστιμα γίνουν αυστηρότερα, τότε οι εκατοντάδες καθημερινά παραβατικές συμπεριφορές θα μειωθούν σε λίγες δεκάδες με σημαντικά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες. Επιθυμούμε, με λίγα λόγια, τη συμμόρφωση των παραβατών και την...
εξάλειψη της παραβατικής συμπεριφοράς», τονίζει σε άρθρο του ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Αθανάσαρος πέταξε το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως είναι η μόνη υπεύθυνη για τη λύση του προβλήματος. «Είναι ευθύνη της Πολιτείας να τροποποιήσει προς το αυστηρότερο το ύψος των προστίμων στο κέντρο της πόλης. Τότε μόνον ο Κ.Ο.Κ θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στους παρανομούντες.
Μόνο τότε θα γίνει η πόλη μας περισσότερο λειτουργική, θα γίνει η πρόσβαση στο κέντρο ευκολότερη, θα αναπτυχθεί το εμπόριο, θα εξυπηρετηθούν οι πολλοί και νόμιμοι και όχι οι λίγοι που με τη συμπεριφορά τους αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της πόλης και δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, στην κίνηση των πεζών και ιδιαίτερα στην κίνηση των ΑμεΑ», ολοκληρώνει.

(πηγή www.voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: