Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Ο καφές κατά του καρκίνου του προστάτη

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο ανάπτυξης προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες κατέγραψαν και ανέλυσαν για μια περίοδο 20 ετών (από το 1986 έως το 2006) στοιχεία που αφορούσαν την κατανάλωση καφέ από περίπου 50.000 άντρες. Οπως προέκυψε από...
την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, οι… φανατικοί φίλοι του καφέ είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης επιθετικών μορφών του συγκεκριμένου καρκίνου σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καφέ.
Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Κάθριν Γουίλσον, επισημαίνει ότι «ελάχιστα στοιχεία που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής έχουν συσχετιστεί με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, και ιδιαίτερα της επιθετικής του μορφής, οπότε θα ήταν ιδιαίτερης σημασίας η επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων της μελέτης».
Μέχρι σήμερα, άλλες παρόμοιες έρευνες έχουν δώσει αντιφατικά αποτελέσματα: ορισμένες διαπίστωναν πως ο καφές περιορίζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, άλλες πάλι κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο ρόφημα δεν έχει καμία –θετική ή αρνητική– επίπτωση στη συγκεκριμένη μορφή της νόσου. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, για το λόγο αυτόν είναι πολύ σημαντική η πραγματοποίηση περαιτέρω ερευνών για την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία από τον καρκίνο του προστάτη, τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο μεταξύ των ανδρών μετά τον καρκίνο των πνευμόνων.

(πηγή astrofegia.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: