Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη στον περίβολο της Βουλής...

Sτην “καρδιά” της Αθήνας σημειώθηκε η έκρηξη της βόμβας λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο κάδος βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Βασ.Σοφίας, 3ο μέτρα περίπου από το αστυνομικό φυλάκιο που υπάρχει, ουσιαστικά μέσα στον περίβολο του Κοινοβουλίου. Στη Βουλή εκείνη την ώρα συνεδρίαζε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρ.Παπουτσής έκανε λόγο “για πράξη που πρέπει να μας προβληματίσει” και ότι ”κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με τη Δημοκρατία”. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στη Βουλή υπήρξαν μικρές ζημίες από την έκρηξη, ενώ δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης, καθώς από το τηλεφώνημα μέχρι την έκρηξη μεσολάβησε χρόνος περίπου 7 με 10 λεπτών. Οι δύο εύζωνοι που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αν και ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.Στις 19:43, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε για την επίθεση. "Άκου προσεκτικά" είπε στο τηλεφωνικό κέντρο και τόνισε: "Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη Βουλή. Δεν είναι φάρσα".

Στις 20:00, η βόμβα εξερράγη σε πρασιά πίσω από το φυλάκιο του αρχιλοχία, στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ήταν μέτριας προς μικρής ισχύος.

Οι εύζωνοι δεν αποχώρησαν από τις θέσεις τους παρότι ενημερώθηκαν για την τοποθέτηση βόμβας.

Από την έκρηξη, αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν προσωρινά την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα. Oι αρχές προχώρησαν σε έρευνα του χώρου για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής, καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου εξερράγη βόμβα στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Προσερχόμενος στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε: "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: