Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Αποφασίστηκε η διέλευση λεωφορείων από Αγιά-Στόμιο.

Την απόφαση της κυβέρνησης για ελεγχόμενη διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων από τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή μόνο για μικρά οχήματα μετά το κλείσιμο των Τεμπών, ανακοίνωσε σήμερα από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Οικονομίδης .

Η απόφαση αυτή έρχεται στη συνέχεια διαμαρτυριών και διαβημάτων των υπεραστικών ΚΤΕΛ που έχουν πληγεί καίρια από την κατάσταση που έχει προκληθεί από το κλείσιμο των...
Τεμπών.

Είχαν μάλιστα καταθέσει ως αίτημα τη χρήση της συγκεκριμένης διαδρομής, η οποία είναι συντομότερη από τις υπόλοιπές που χρησιμοποιούν τα ΚΤΕΛ. Ωστόσο, επειδή είχε κριθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, είχε απαγορευτεί και η διέλευση μεγάλων οχημάτων. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, ο κ. Οικονομίδης επικαλούμενος σχετική κυκλοφοριακή μελέτη που έκανε το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε τη δυνατότητα ελεγχόμενης διέλευσης των λεωφορείων. Συγκεκριμένα, σε ημερήσια βάση θα μπορούν να κινούνται στον άξονα αυτό 30 λεωφορεία -15 σε άνοδο και 15 σε κάθοδο- τα οποία θα εισέρχονται από την νότια πλευρά από την Αγιά και από τη βόρεια από το Στόμιο.

Τα λεωφορεία θα μπαίνουν ανά τριάδα σε κομβόι κάθε δυόμισι ώρες και έτσι θα διασφαλίζεται η πιθανότητα να διασταυρωθούν δύο μεγάλα οχήματα προερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις. Το πρόγραμμα, το οποίο είναι πιλοτικό, θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τρίτη και στο τέλος της εβδομάδας θα επανεξετασθεί προκειμένου να γίνουν διορθώσεις, εάν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: