Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Οκτώ θάνατοι από νοθευμένη ηρωίνη σκορπούν ανησυχία στην Ευρώπη


Οκτώ θάνατοι από νοθευμένη ηρωίνη έχουν σημάνει συναγερμό στις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, οι οποίες συμβουλεουν τους χρήστες να σταματήσουν άμεσα την ηρωίνη καθώς υπάρχει φόβος ότι κυκλοφορεί μολυσμένη παρτίδα του ναρκωτικού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις αρχές, μια μεγάλη παρτίδα ηρωίνης που έχει μολυνθεί με πιθανόν να κυκλοφορεί στην...
Ευρώπη. "Θα καλούσα όλους τους χρήστες ναρκωτικών να σταματήσουν τη χρήση ηρωίνης αμέσως και να έλθουν σε επαφή με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας για να τους στηρίξουν", τονίζει επιδημιολόγος από τη Σκοτία .

Δεκαπέντε χρήστες στη Σκοτία μολύνθηκαν από άνθρακα το Δεκέμβριο, οι επτά πέθαναν ενώ υπήρξε και όγδοο θύμα, ένας 42χρονος Γερμανός.

"Υπάρχει πλέον η υποψία ότι ηρωίνη που περιέχει μολυσματικούς σπόρους άνθρακα (και πιθανώς και άλλες ψυχοενεργές ουσίες που μπορούν να εισαχθούν στον οργανισμό με ένεση) κυκλοφορούν στην Ευρώπη", αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.

Ακόμη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (ECDC) προειδοποιεί ότι "Η εμφάνιση 15 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, περιλαμβανομένων 8 θανάτων σε μια περίοδο 5 εβδομάδων, είναι ασυνήθης και απροσδόκητη".

Όπως καταλήγει, "Συνυπολογιζομένης και της πολυπλοκότητας της αλυσίδας διεθνούς διανομής ηρωίνης, και την συμπύκνωση στο χρόνο κατά τον οποίο εμφανίστηκαν τα κρούσματα στη Σκοτία και στη Γερμανία, η έκθεση σε μια μολυσμένη παρτίδα ηρωίνης που έχει διανεμηθεί σε πολλές χώρες μέλη της ΕΕ είναι πιθανή".

(πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: