Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Καλαμαράκια με φέτα

Μετά τις γιορτές και την ακατάσχετη κρεατοφαγία και μελομαρονοφαγία σας προτείνω μια ωραιότατη συνταγή με καλαμαράκια γεμιστά όπως την "αλίευσα" από το http://tastytour.pblogs.gr

Έχουμε και λέμε...

Καλαμαράκια γεμιστά

υλικά

2 καλαμάρια μεγάλα
150γρ φέτα
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι

παρασκευή

Πλένουμε και αδειάζουμε τα καλαμάρια. Τα τρίβουμε με το λεμόνι. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις σοτάρουμε με λίγο λάδι. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.Γεμίζουμε κάθε καλαμάρι με το μίγμα. Τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά . Όταν ψηθούν, σερβίρουμε ρίχνοντας κρύο λαδολέμονο.

Μπορούμε αντί να τα ψήσουμε, να τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: