Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Οι μάγειρες έχουν τις πιο ανθυγιεινές συνήθειες

Οι σεφ έχουν τις πιο ανθυγιεινές συνήθειες από όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών, σύμφωνα με έρευνα βρετανικής εταιρείας. Στον αντίποδα βρίσκονται οι διαφημιστές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε online από ασφαλιστική εταιρεία σε 3.000 εργαζόμενους. Οι μάγειρες καπνίζουν περισσότερο και καταναλώνουν δύο...
αλμυρά σνακ ή σοκολάτα τις περισσότερες μέρες.

Κακές επιδόσεις παρουσιάζουν και οι αγρότες, αφού καπνίζουν κατά μέσο όρο 50 τσιγάρα και τρώνε 14 έτοιμα σνακ εβδομαδιαίως.

Αμέσως μετά τους μάγειρες και τους αγρότες, ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι, οι ασφαλιστές και οι οικοδόμοι. Οι οδηγοί φορτηγών και εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα συμπληρώνουν τη δεκάδα με τα πιο ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Από την άλλη μεριά, οι διαφημιστές καπνίζουν εννιά τσιγάρα την εβδομάδα και πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ. Ακολουθούν οι δάσκαλοι, ενώ υγιεινές επιλογές κάνουν οι δικηγόροι και οι γραμματείς.

Συνολικά, όλοι οι εργαζόμενοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο έξι μονάδες αλκοόλ και καπνίζουν 21 τσιγάρα εβδομαδιαίως. Απολαμβάνουν τουλάχιστον ένα ανθυγιεινό σνακ ημερησίως και τρώνε φαστ φουντ μία φορά την εβδομάδα.

Τα επαγγέλματα με τις πιο ανθυγιεινές συνήθειες

Μάγειρας
Αγρότης
Ηλεκτρολόγος
Ασφαλιστής
Οικοδόμος
Τραπεζίτης
Τηλεφωνητής
Οδηγός φορτηγού
Μηχανικός
Ταξιδιωτικός πράκτορας

Τα επαγγέλματα με τις πιο υγιεινές συνήθειες
Διαφημιστής
Δάσκαλος
Εργαζόμενος στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων
Λογιστής
Δικηγόρος
Γραμματέας
Εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής
Ερευνητής
Νοσοκόμος
Πωλητής

(πηγή Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: