Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Ποινική δίωξη για παράνομο downloading


Σε βαθμό κακουργήματος ήταν οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τριών ανδρών ηλικίας 32, 23 και 39 χρονών για παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο 32χρονος και ο 23χρονος, από τους οποίους ο πρώτος μόνο έχει συλληφθεί, φέρονται να λειτουργούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας «κατέβαζαν» τραγούδια και ταινίες ενώ ο 39χρονος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος ενοικίασης DVD, βρέθηκε να κατέχει παρανόμως αντιγραμμένα DVD.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία εκπροσώπου της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων για τον 32χρονο, ότι φέρεται να είναι ένας εκ των διαχειριστών ιστοσελίδας μέσω της οποίας διάφοροι χρήστες συνδέονταν για να «κατεβάζουν» τραγούδια και...
ταινίες.

Οι αστυνομικοί έχουν, ήδη, πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν την κεντρική μονάδα του υπολογιστή.

Ο ίδιος ο 32χρονος δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται ότι ήταν μόνο επισκέπτης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας επισημαίνοντας ότι δεν έχει το χρόνο και τις γνώσεις για να φτιάξει μια σχετική ιστοσελίδα.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

(πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή)

2 σχόλια:

http://karabouzouklides.blogspot.com είπε...

re doste tarxia sto lao...

diktiakos είπε...

Δώστε μουσική στον λαό !!!!