Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Παγωτό που... αδυνατίζει

Την παραγωγή παγωτού που θα κάνει καλό στην υγεία και θα παρέχει ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, ετοιμάζουν Αμερικανοί ερευνητές. Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολούμπια, προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και προβιοτικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε περίπου έξι μήνες θα είναι έτοιμο ένα
δοκιμαστικό παγωτό , ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζεται ότι το προϊόν θα μπορεί να βγει στην αγορά. Εάν πετύχει το εγχείρημα, αναμένεται πως το εν λόγω παγωτό θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, σύμφωνα με το Live Science.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, δεν θα πρέπει οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Συνήθως, οι άνθρωποι αγοράζουν τρόφιμα, που είτε τους αρέσει η γεύση τους, είτε τα θεωρούν ωφέλιμα για την υγεία τους. Αν ένα προϊόν συνδυάζει και τα δύο, τότε ακόμα καλύτερα. Πάντως, ο στόχος δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, καθώς οι υγιεινές νέες ουσίες που πρέπει να προστεθούν, έχουν συχνά πικρή ή γενικά δυσάρεστη γεύση και επιπλέον επηρεάζουν την υφή του παγωτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: