Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΚΗ ΕΛΑ: ΌΛΟΙ ΑΘΩΟΙ !!!

Με μία αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους σφραγίστηκε την Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Τρεις από τους πέντε δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου έκριναν ότι Χρήστος Τσιγαρίδας και Αγγελέτος Καννάς πρέπει να κηρυχθούν αθώοι, ενώ για την Ειρήνη Αθανασάκη η αθωωτική κρίση ήταν ομόφωνη.

Για τους δικαστές του Εφετείου, πολλές από τις πράξεις και συγκεκριμένα για τις εκρήξεις σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας για τις οποίες κατηγορούνταν έχουν παραγραφεί, ενώ για κάποιες άλλες, όπως η ανθρωποκτονία του αστυνομικού Χρήστου Βέλλιου, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά για να αποδείξουν την ενοχή τους.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο...
Αγγελέτος Καννάς μίλησε για ποινικές διώξεις και συλλήψεις για λόγους σκοπιμότητας. "Το πρώτο που θέλω να πω -τόνισε- είναι ότι υπάρχουν και άλλοι αθώοι μέσα στη φυλακή. Για 2.493 ημέρες βρισκόμουν σε πολιτική ομηρία για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και σκοπιμότητες. Η ζωή συνεχίζεται".Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό Τσιγαρίδας, Αθανασάκη και Καννάς είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, με το δικαστήριο ωστόσο να κρίνει ότι η πράξη της συμμετοχής στον ΕΛΑ έχει παραγραφεί.

Στο Εφετείο, η κατάθεση της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του Αγγελέτου Καννά δεν ήταν ικανή να στοιχειοθετήσει ενοχή, αφού δεν υπήρχαν άλλες μαρτυρίες ή στοιχεία που να ενισχύουν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Εξάλλου, μόνον ο Χρήστος Τσιγαρίδας είχε αναλάβει την πολιτικη ευθύνη της συμμετοχής του στον ΕΛΑ μέχρι το 1990, οπότε και αποχώρησε, ενώ Καννάς και Αθανασάκη αρνούνταν οποιαδήποτε κατηγορία.

"Ο Χρήστος Τσιγαρίδας ανέλαβε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του την πολιτικη ευθύνη της συμμετοχής του στον ΕΛΑ. Και δικαιώθηκε. Γιατί, απέδειξε, μένοντας όρθιος ως το τέλος, ότι η μόνη χαμένη μάχη, είναι αυτή που δεν δόθηκε" έλεγαν συνήγοροι υπεράσπισης του Χρήστου Τσιγαρίδα.

(πηγή mega.tv)

Δεν υπάρχουν σχόλια: