Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Κρέμ μπρουλέ


Από σήμερα λέω να δημοσιεύω και από μία συνταγή ενός αγαπημένου μου γλυκού ή αγαπημένου μου φαγητού, όπως την "ψάρεψα" από τα μπλογκ που διαβάζω ή από διάφορα σάιτ.

Για σήμερα κρεμ μπρουλέ.. απο το http://tastytour.pblogs.gr/


600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
140 γραμμ. ζάχαρη
4 κρόκους
Ξύσμα από 3 πoρτοκάλια


Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη. κρέμα γάλακτος . Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά με τον 'αυγοδάρτη' και αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς. Όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπόλ, ρίχνουμε τους κρόκους αυγού, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε στο μπολ το περιεχόμενο της κατσαρόλας και χτυπάμε αφού το περάσουμε από σουρωτήρι..

Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στα μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, το οποίο γεμίζουμε με νερό, ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο στους 100ο φούρνο, για 1 ώρα.

Όταν οι κρέμες είναι έτοιμες, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στο κάθε μπολάκι και την καίμε με φλόγα, γυρίζοντάς τα συγχρόνως.

Αν δεν έχουμε φλόγιστρο το βάζουμε στο γκρίλ.