Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

Μία φάρσα ...Αποκάλυψη...Η φάρσα του «Πρώτου Θέματος», εν είδει τεστ πολιτικού ήθους αποδείχτηκε αποκαλυπτική ! Τηλεφώνησαν στα γραφεία όλων των υπουργών και υφυπουργών λίγα 24ωρα πριν από τις γιορτές και προθυμοποιήθηκαν να τους στείλουν ένα πανάκριβο laptop Sony Vaio αξίας 2.500 ευρώ ως δώρο .

Η γοητεία του πανάκριβου δώρου και η αβάσταχτη ελαφρότητα των λόγων περί .....σεμνής και ταπεινής νέας διακυβέρνησης οδήγησε τους περισσότερους υπουργούς του ΠαΣοΚ να περάσουν ...κάτω ...από τον πήχη της διαφάνειας και της πολιτικής καθαρότητας που οι ίδιοι θέτουν...Ενδεικτική είναι η περίπτωση του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χάρη Παμπούκη (κατ` άλλους ο ...πραγματικός πρωθυπουργός), όπου η γραμματέας του υπουργού τούς υπέδειξε από τηλεφώνου ότι ....« Η είσοδος ...για τα δώρα ...του κ. Παμπούκη είναι από την οδό Βασ.Γεωργίου και όχι από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου...». Μη μας δει και κανένα μάτι ...!

Οι διάλογοι με τις ιδιαιτέρες γραμματείς, τα στελέχη και τους διευθυντές των γραφείων τους ήταν εντυπωσιακοί και οι οδηγίες ... πληρέστατες. Πώς να το στείλουν για να μην εκθέσουν τον υπουργό, ποιο είναι το πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα το παραλάβει, πού και πότε πρέπει να φτάσει το πανάκριβο δέμα...

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή όπου ναι μεν η γραμματέας του δεν είπε όχι στο πανάκριβο δώρο και τους υπέδειξε οδό και άτομο που θα το παραλάβει, από την άλλη δε με το που όλα αυτά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για ....«μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης».ΤΟ θράσος!!!

Από την μια ονόματα , διευθύνσεις και οι μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και από την άλλη οι ... κλέβοντες οπώρες να κάνουν λόγο για ενέργεια....«πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
Τι να πει κανείς...; Να αναρωτηθεί τι έλεγαν οι ΙΔΙΟΙ άνθρωποι πριν δύο χρόνια με την φάρσα των Rolex; Σίγουρα όχι αυτά που ισχυρίζονται σήμερα αλλά …..ακριβώς τα αντίθετα !!!!

Στην περίπτωση δε του υπουργού κ. Ρέππα , από το γραφείο του διέρρευσαν ότι αυτός ο οποίος δέχτηκε να αποσταλεί το πανάκριβο δώρο στον κ. υπουργό και τους υπέδειξε τον τρόπο και τον τόπο, ήταν κάποιος ....αναρμόδιος και όχι υπάλληλος του γραφείου. Κάτι σαν ...περαστικός....! Είδε ...φως και μπήκε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: