Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Υποκλοπή κατασκοπευτικών αεροσκαφών....Με είκοσι έξι δολάρια, Ταλιμπάν και «Αλ Κάιντα» μπορούν να κατασκοπεύουν τη Δύση. Τόσο κοστίζει ένα λογισμικό πρόγραμμα που διατίθεται μέσω Ιντερνετ και το οποίο έχουν στα χέρια τους οι τρομοκράτες, καταφέρνοντας να κερδίζουν τον ηλεκτρονικό πόλεμο στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αποκαλύψεις της «Wall Street Journal», οι Ταλιμπάν παρακολουθούν τα βίντεο που τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη μεταδίδουν στο Πεντάγωνο από τα αφγανικά εδάφη.
Χάρη στις υποκλοπές αυτές προβλέπουν μεγάλο μέρος των επικείμενων βομβαρδισμών, επιθέσεων των ελικοπτέρων και των κινήσεων των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων.Το εν λόγω λογισμικό πρόγραμμα λέγεται SkyGrabber και οι Ταλιμπάν αποδεικνύονται έξοχοι χειριστές του. Η επιτυχία του προγράμματος φαίνεται ότι οφείλεται στην έλλειψη προστασίας ορισμένων συστημάτων ασφαλείας των αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών. Το Πεντάγωνο, από τη μεριά του, απαντάει ότι δεν είναι δυνατό να πάρουν οι Ταλιμπάν τον έλεγχο των αυτόματων αεροσκαφών του με το SkyGrabber, αλλά ούτε και να επεμβαίνουν στις πτήσεις τους. Παρ’ όλα αυτά η εφημερίδα τονίζει ότι οι εχθροί έχουν ανακαλύψει ποιοι δρόμοι, κτίρια και σπηλιές βρίσκονται υπό την αμερικανική παρακολούθηση κι έτσι δεν πιάνονται πια εξ απήνης. Στον κυβερνο-πόλεμο, όπως τον αποκαλεί η «Wall Street Journal», η Αμερική αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευάλωτη και θα πρέπει να λάβει μέτρα, αφού το Πεντάγωνο βασίζεται στη χρήση αυτόματων κατασκοπευτικών αεροσκαφών για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Η χρήση του SkyGrabber από μέρους των τρομοκρατών ήρθε στο φως στα τέλη του 2008, όταν ένας εξ αυτών αιχμαλωτίστηκε έχοντας στην κατοχή του έναν υπολογιστή που περιείχε βίντεο από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος. Τότε το Πεντάγωνο συνειδητοποίησε ότι οι τρομοκράτες έχουν στην κατοχή τους και άλλα βιιντεάκια, που τα μελετούν και ανακαλύπτουν τις επόμενες κινήσεις των αντιπάλων τους. Σύμφωνα με τη CIA, οι Ταλιμπάν εκπαιδεύονται στη χρήση του εν λόγω λογισμικού προγράμματος στο Ιράν. Παρ’ όλα αυτά, ο στρατηγός Ντέιβιντ Ντέπτουλα εξήγησε ότι το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο σύστημα επικοινωνίας, το «Gorgon Stare», το οποίο αποτελείται από δέκα διαφορετικά βίντεο και θεωρείται απροσπέλαστο από οποιοδήποτε λογισμικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: