Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης...


Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που εισήγαγε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, με σκοπό να τις προωθήσει στη γειτονική Σερβία προχώρησαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) Αττικής, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ (DEA) και το Περού (PINP).

Μετά από επιχείρηση και παρακολουθήσεις που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα δύο Σέρβους, μέλη της οργάνωσης. Στην κατοχή τους είχαν 20 κιλά κοκαΐνης.

Οι δράστες είχαν φτάσει στη χώρα μας στις 14 Δεκεμβρίου, με σκοπό να παραλάβουν την κοκαΐνη και να τη μεταφέρουν στην Σερβία.

Η κατασχεθείσα ποσότητα είχε μεταφερθεί μετά από αίτημα των Διωκτικών Αρχών του Περού στην Αθήνα, μετά από έγκριση, για ελεγχόμενη μεταφορά της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών μέσω του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε παραδώσει το Νοέμβριο τα 20 κιλά κοκαΐνης σε ειδικό πράκτορα της περουβιανής Αστυνομίας, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως επιχειρηματίας, που ασχολείται με ιστιοφόρα σκάφη, δίνοντας του εντολή να μεταφερθεί η κοκαΐνη με παρόμοιο σκάφος στην Ελλάδα.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης άλλα δύο άτομα Σερβικής υπηκοότητας, που διαμένουν στη Σερβία και το Μπουένος Άιρες.
πηγη ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: