Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

"Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών "

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις βραδινές ώρες της Τρίτης 01/12 στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα καθώς και περιοχές της Νότιας Ελλάδας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Την Τετάρτη 02/12 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική - Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και μετά το μεσημέρι σε περιοχές του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα έχουν...
κατά τόπους αρκετά έντονο χαρακτήρα με αυξημένη πιθανότητα να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια. Στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους, ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με τάσεις σημαντικής εξασθένησης τις βραδινές ώρες ενώ στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς που από τις απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις.

Την Πέμπτη 03/12 ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βλετιωμένες καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά και μόνο στα νοτιότερα πελάγη η έντασή τους θα φτάνει τα 6 μπ. και πιθανόν τοπικά τα 7 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στις κατά τόπους προγνώσεις καθώς και στους χάρτες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: