Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Τσίπουρο Κομοτηνής..."Το κελί 33"...Το δικό τους τσίπουρο παρασκευαζαν μόνοι τους οι κρατούμενοι στις φυλακές Κομοτηνής. Με μερικές μετατροπές σε κατσαρόλες και με ηλεκτρικά εξαρτήματα απο παλιά τηλεόραση και ένα κομμάτι λάστιχο έφτιαξαν ένα μίνι αυτοσχέδιο αποστακτήρα.
Τα φρούτα που χρησιμοποιούσαν ήταν αυτά που τους έδιναν με τα γεύματα.Τα μάζευαν και τα κρατούσαν έως 1 μήνα,μετά τα έφτιαχναν ποτό στον αυτοσχέδιο αποστακτήρα.

Αντί να ανάβουν φωτιά,είχαν πάρει καλώδια απο τηλεόραση κάνοντας ηλεκτρόληση χρησιμοποιώντας και κέρματα ευρώ,έτσι έφτιαξαν ένα βραστήρα χαμηλής έντασης,μετά με λάστιχο και κατσαρόλα δημιούργησαν ένα αποστακτήρα και σε λίγες ώρες τσουπ,έτοιμο το τσιπουράκι.
Αλλά όμως οι φύλακες επειδή τους έβλεπαν τώρα τελευταία να είναι συνεχώς "φτιαγμένοι" κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά,και μετά απο έρευνα στους θαλάμους βρέθηκε ο αυτοσχέδιος αποστακτήρας και κατασχέθηκε.

Ο διευθυντής Κ.Καμπάνταης θα δηλώσει στην εφημερίδα Χρόνο της Κομοτηνής ..."Οι εφευρετικότητα τους είναι παρομοιώδης" μένοντας έκπληκτος απο την απίστευτη επιχείρηση ποτοποιίας που είχαν στήσει οι φυλακισμένοι...

1 σχόλιο:

arkas είπε...

Καμμιά γαλοπούλα ρε παιδιά ...
Ξεροσφύρι θα το κατε΄βασουν οι άνθρωποι?