Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

20% κάτω το τέλος στα κινητά

ΑΠΟ 1-1-2010 ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Μείωση της τάξης του 20% στο βασικό τηλεπικοινωνιακό τέλος θα εφαρμόσουν από την Πρωτοχρονιά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ευθυγραμμιζόμενες με σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ειδικότερα, από την 1.1.2010 η τιμή χονδρικής για τηλεφώνημα προς κινητό θα περιοριστεί στα 6,24 ευρωλεπτά ανά λεπτό συνδιάλεξης, από 7,86 ευρωλεπτά που είναι σήμερα. Ηδη η Vodafone ανακοίνωσε τη σχετική προσαρμογή, ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν η Cosmote και η Wind. Η τιμή χονδρικής επηρεάζει άμεσα το κόστος που καταβάλλουν οι συνδρομητές και κατά πάγια πρακτική κάθε μείωσή της αποτυπώνεται στο τέλος στους λογαριασμούς που εκδίδουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. Σημειώνεται πως, βάσει προγενέστερης απόφασης της...
ΕΕΤΤ, την Πρωτοχρονιά του 2011 θα τεθεί σε εφαρμογή περαιτέρω μείωση, που θα έχει αποτέλεσμα τον περιορισμό του τέλους χονδρικής σε επίπεδο κάτω των 5 ευρωλεπτών. Η διαρκής υποχώρηση του τέλους χονδρικής (γνωστού και ως τέλους τερματισμού κλήσης) περιλαμβάνεται στην πολιτική της Ε.Ε. για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Ωστόσο στην Ελλάδα τμήμα της μείωσης έχει εξανεμιστεί εξαιτίας της φορολογίας που έχει επιβληθεί στους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων και η οποία σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

(πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: