Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

H Microsoft «τραβά το καλώδιο» από 600.000 πειρατικά Xbox

Περίπου 600.000 χρήστες ανά τον κόσμο έμειναν με το χειριστήριο στο χέρι όταν η Microsoft αποσύνδεσε τα Xbox τους σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την πειρατεία.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι απαγόρευσε τη χρήση της υπηρεσίας Xbox Live σε ένα «μικρό ποσοστό» των 20 εκατ. χρηστών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα «τσιπάκια» στις κονσόλες των Xbox 360 "παραβιάζουν" τους "όρους χρήσης" της υπηρεσίας και έτσι η απαγόρευσης της υπηρεσίας στους παίχτες ήταν αναγκαία.

Η κύρωση, ωστόσο, αφορά μόνο στη χρήση της υπηρεσίας Xbox Live και δεν σταματά τη λειτουργία της κονσόλας.

"Όλοι οι καταναλωτές θα έπρεπε να ξέρουν ότι η πειρατεία απαγορεύεται και οι μετατροπές στις κονσόλες του Xbox 360 ώστε να παίζουν πειρατικά παιχνίδια παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Xbox Live", αναφέρει ανακοίνωση της Microsoft.

"Η υγεία της βιομηχανίας των video games εξαρτάται από την αγορά αυθεντικών προϊόντων και υπηρεσιών".

Πολλοί είναι οι χρήστες που προσθέτουν νέα "τσιπάκια" στις κονσόλες τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν μη επίσημα προγράμματα. Κάποια από αυτά είναι ειδικά διαμορφωμένα για να παίζουν πειρατικά παιχνίδια.
Η Microsoft δεν εξήγησε πως κατάφερε να εντοπίσει τους πειρατικούς χρήστες.

Έρευνες έχουν εμφανίσει ότι η πειρατεία κοστίζει στην βιομηχανία των video game περίπου 835 εκατ. ευρώ το χρόνο (750 εκατ. λίρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: