Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Ο χρυσός κανόνας της «σέξι» αναλογίας

Η επιστήμη απεφάνθη... το ποσοστό του σώματος που πρέπει μια γυναίκα να αφήνει γυμνό, ώστε να μεγιστοποιεί τη γοητεία που ασκεί στους άνδρες γύρω της είναι... 40% - ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο!

Απίστευτο, αλλά αληθινό, «ο χρυσός κανόνας της "σέξι" αναλογίας» αποτέλεσε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Λιντς με επικεφαλής τον ψυχολόγο Κόλιν Χέντρι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Behaviour" (Συμπεριφορά).

Η μελέτη βασίστηκε στην "κατασκοπική" δραστηριότητα τεσσάρων ερευνητριών που διακριτικά ανέλαβαν να παρακολουθήσουν τη γοητεία που ασκούσαν οι γυναίκες σε ένα νυχτερινό κλαμπ, ανάλογα με το ντύσιμό τους. Αποδείχτηκε ότι εκείνες που είχαν αφήσει εκτεθειμένο
περίπου το 40% του συνολικού σώματός τους, προσέλκυαν διπλάσιους άνδρες σε σύγκριση τόσο με τις πιο συντηρητικά, όσο και με τις πιο τολμηρά ντυμένες γυναίκες.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το πολύ γυμνό σώμα απωθεί έναν άνδρα, επειδή υποσυνείδητα του περνάει το μήνυμα ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είναι γενικώς διαθέσιμη και ουδόλως πιστή.

Πριν βγείτε μετρηθείτε... η επιστήμη μίλησε Πριν βγείτε μετρηθείτε... η επιστήμη μίλησε Η έρευνα κατέληξε σε μια πρακτική συμβουλή και για το υπόλοιπο 60% του σώματος που παραμένει καλυμμένο. Να είναι ντυμένο με στενά ρούχα και να λικνίζεται προκλητικά στον ήχο της μουσικής! Το 15% των γυναικών που συνδύαζαν και τα τρία -40% γυμνό σώμα, στενά ρούχα, προκλητικός χορός- είχαν το μεγαλύτερο "σουξέ", κατά μέσο όρο προσεγγίστηκαν η κάθε μια από 40 άνδρες.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: