Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Ανοίγει ο φάκελος των προσλήψεων στο Δημόσιο

Το φάκελο προσλήψεις στο Δημόσιο ανοίγει αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις όλων των μορφών στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό, το απόγευμα της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών το νομοσχέδιο να είναι καλά μελετημένο χωρίς, κενά για να μην προκληθούν παρερμηνείες. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει, μεταξύ άλλων, τέλος στην αυξημένη μοριοδότηση του 50% για τους συμβασιούχους με προϋπηρεσία 24 μηνών, όταν διεκδικούν μόνιμη θέση στο Δημόσιο, κατάργηση της προφορικής συνέντευξης και υποχρεωτικό έλεγχο του ΑΣΕΠ σε όλες τις προσλήψεις -ακόμη και σε συμβάσεις έργου.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε και το δεύτερο "πακέτο" γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, θέμα που αναμένεται να κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος του μέχρι το τέλος της εβδομάδας .

Παράλληλα η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει και το θέμα της προκήρυξης κάλυψης θέσεων προέδρων ΔΕΚΟ και διοικητών δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων, καθώς έχει ήδη αναρτηθεί για ορισμένες από αυτές σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα opengov.gr.

Νόμος του κράτους η σύμβαση με την Cosco

Όσον αφορά στο λιμάνι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι η γραμμή του διαλόγου για μια σύμβαση που δεν ικανοποιεί μεν την κυβέρνηση, αλλά ήδη είναι νόμος του κράτους, κάτι που σημαίνει ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Ο Γ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι από αύριο που αναλαμβάνει επισήμως ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης, ο διάλογος θα μπει σε μια νέα δυναμική.

Στηρίζει Σιούτη, αποφέυγει τους χαρακτηρισμούς

Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη, σύμφωνα με τα οποία είχε συνεργαστεί με τη Siemens, ο Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην προσωπική της δήλωση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση, μετά από αυτή τη δήλωση δεν είχε κανέναν λόγο να βγάλει ξεχωριστή ανακοίνωση, γιατί καλύπτεται. Σημείωσε, όμως, ότι οι χαρακτηρισμοί του τύπου "αήθης επίθεση" εκφράζουν την ίδια και όχι

την κυβέρνηση.

Σημείωσε επίσης, ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και παραμένει στη θέση της.


(πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: