Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Δυνατότητα ψήφου σε μετανάστες γονείς και υπηκοότητα στα παιδιά θα δώσει η κυβέρνηση

Μέτρα για την ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες ανακοίνωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας από το βήμα του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η παροχή ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας, ενώ εξαγγέλθηκε η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κ.Τζάκρη σημείωσε ότι τα δύο αυτά σκέλη της μεταναστευτικής πολιτικής βρίσκονται υπό επεξεργασία, προκειμένου να πάρουν την οδό της νομοθετικής ρύθμισης.

Την ίδια ώρα έκθεση για την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) δείχνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ρατσισμού και διακρίσεων, καθώς παρατηρείται σωρεία παραβάσεων εις βάρος μεταναστών και ομοφυλοφίλων.

Στην έκθεση, η οποία θα παραδοθεί άμεσα στα χέρια της κυβέρνησης, γίνεται σαφές ότι η χώρα μας παραβιάζει την εν λόγω αρχή, καταστρατηγεί ακόμη και νόμους, ενώ πολλές φορές θέτει ποσοτικά κριτήρια στον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων.

Δεν υπολογίζει μάλιστα ούτε τον ενδεχόμενο νομικό διασυρμό της ακόμη και σε διεθνή δικαστήρια.

Η έκθεση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την ανάγκη αναθεώρησης του δικαίου για την ιθαγένεια και ζητεί ριζικές αλλαγές στο σύστημα απόκτησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής όλων όσοι είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στη χώρα.

(πηγή Newsroom ΔΟΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: