Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Ξεκινά στις 16 Νοεμβρίου ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης

Στις 16 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Βάσει της εγκυκλίου αυτής, την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων, ενώ ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους, δηλαδή μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, οι ευπαθείς ομάδες που έχουν υποκείμενη νόση και παρακολουθούνται από κάποιο νοσοκομείο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο παρακολούθησής τους.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.

Το προσωπικό των υπολοίπων δομέων Υγείας θα εμβολιαστεί ως εξής:

-Το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων (κάτω των 150 κλινών) θα εμβολιαστεί στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο, προσκομίζοντας κατάσταση του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

-Για τους ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους οι αντίστοιχοι Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν θα ενημερώσουν με αναλυτικές καταστάσεις τις αντίστοιχες διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να γίνει ο εμβολιασμός.

-Το προσωπικό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θα εμβολιαστεί στο ΓΝΑ Κοργιαλλένειο Μπενάκειο (ΕΕΣ).

-Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Γ.Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και τα γενικά ιδιωτικά θεραπευτήρια άνω των 150 κλινών θα ακολουθήσουν το ίδιο πρωτόκολλο με εκείνο των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως προβλέπει επίσης η εγκύκλιος ενός 10ημέρου από την έναρξη του εμβολιασμού στα νοσοκομεία η επιτροπή πανδημίας θα επιβλέπει την ετοιμότητα των υπαγομένων ανά νοσοκομείο Κέντρων Υγείας σε επίπεδο εκπαίδευσης και απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδμής και θα δηλώνει την ετοιμότητα αυτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

(πηγή Newsroom ΔΟΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: