Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


Την έκτακτη ενίσχυση του λιμενικού σώματος σε μέσα και προσωπικό, αποφάσισε η κυβέρνηση. Σε συνάντησή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών αποφασίστηκε:
1.Η προμήθεια ενός περιπολικού σκάφους μήκους 60 περίπου ποδιών, ταχύτητας άνω των 45 κόμβων, με τον πιο σύγχρονο τεχνικό και επιχειρησιακό εξοπλισμό - αντιβαλλιστική προστασία, σύστημα θερμικής κάμερας κλπ.
2.Η προμήθεια πέντε ισχυρών κινητήρων, για την ενεργοποίηση και αναβάθμιση ισάριθμων πλωτών περιπολικών που βρίσκονται σε ακινησία λόγω σοβαρών βλαβών των κυρίων μηχανών τους.
Το κόστος αγοράς και προμηθειών των παραπάνω ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ, ενώ η επιχειρησιακή δύναμη του Λ.Σ. ενισχύεται κατά 6 επιπλέον σκάφη.
3.Αποφασίστηκε ακόμη η πρόσληψη 30 Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ., 60 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 230 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, η έκτακτη ενίσχυση του λιμενικού σώματος είναι ένα ακόμη μέτρο ενίσχυσης της θωράκισης της χώρας, απέναντι στην παράνομη λαθρομετανάστευση, το διασυνοριακό έγκλημα, τα ναρκωτικά και την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: