Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Οι αλλαγές στην στράτευση...

Δύο ειδών Φύλλα Πορείας ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για όσους θα καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά, οπότε αρχίζει η εφαρμογή της 9μηνης στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς.
1. Στον Έβρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συνολικά στις μάχιμες μονάδες αιχμής θα τοποθετηθούν αμέσως μετά την εκπαίδευσή τους όλοι οι στρατευμένοι που είναι υπόχρεοι πλήρους θητείας 9 μηνών και όλοι όσοι για ιατρικούς λόγους δεν έχουν απαλλαγεί της υποχρέωσης να κρατούν όπλο, δηλαδή οι ικανοί κατηγορίας Ι/1, Ι/2 και Ι/3.

2. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα των νομών πέραν των ελληνοτουρκικών συνόρων θα τοποθετούνται όλοι όσοι για κοινωνικούς λόγους δικαιούνται να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία (προστάτες, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, παντρεμένοι με παιδιά κ.ά.) καθώς και όσοι για λόγους υγείας απαγορεύεται να κρατούν όπλο, δηλαδή οι Ικανοί κατηγορίας Ι/4 (και πιθανώς μια μερίδα της κατηγορίας Ι/3) που κάνουν άλλες μη ένοπλες υπηρεσίες.

Toυς τελευταίους 2 μήνες της θητείας του ο στρατιώτης θα μπορεί να υπηρετεί στον τόπο καταγωγής του ή σε Αθήνα και θεσσαλονίκη.

πηγή ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: