Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Β. Κορέα: Δέκα προσβολές την ημέρα προς το Νοτιοκορεάτη πρόεδρο από τα ΜΜΕ


Εξαιρετικά προσβλητικά παρουσιάζονται τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ απέναντι στο Λι Μγιουνγκ Μπακ, πρόεδρο της Νότιας Κορέας, καθώς από την αρχή του έτους έχουν εκτοξεύσει εναντίον του 1.700 προσβολές - οι οποίες αντιστοιχούν σε 10 κάθε ημέρα.

Εξαιρετικά προσβλητικά τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ απέναντι στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος (οκτώ προσβολές ημερησίως), όπως ανέφερε ο Λι Τσαν Χο, αναλυτής του υπουργείου Ενοποίησης, το οποίο χειρίζεται θέματα σχέσεων ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό από το Φεβρουάριο του 2008, όταν ο Λι Μγιουνγκ Μπακ ανέλαβε την προεδρία και άλλαξε στάση όσον αφορά την οικονομική προσέγγιση/ εξευμενισμό της Β. Κορέας που χαρακτήριζε τις πολιτικές των προκατόχων του.

Συγκεκριμένα, ορκίστηκε να συνδέσει την οικονομική συνεργασία με την πρόοδο στις διαδικασίες πυρηνικού αφοπλισμού, κάτι το οποίο εξόργισε την ηγεσία της Β. Κορέας.

«Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η Β. Κορέα για τον πρόεδρο Λι ήταν τόσο ωμοί που δεν μπορώ καν να τους αναφέρω εδώ» είπε ο Λι Τσαν Χο σε άρθρο του στο National Defense Journal του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναλυτή, ακόμα και αν η Β. Κορέα έχει εκτοξεύσει απειλές και εναντίον παλαιότερων ηγετών της Ν. Κορέας, η «εκστρατεία» εναντίον του Λι Μγιουνγκ Μπακ είναι η πιο έντονη και «κάποιες φορές εντελώς ανόητη» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: