Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

14 κιλά ηρωίνης στους Κήπους...


Για τέταρτη φορά μέσα σ’ ένα μήνα, οι τελωνειακές αρχές των Κήπων κατάφεραν να εντοπίσουν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που προοριζόταν για την εγχώρια αγορά.
Πρόκειται για 14 κιλά ηρωίνης στις αποσκευές δύο νεαρών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, ο 20χρονος Βούλγαρος έκρυβε στη βαλίτσα του 6.900 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ο 24χρονος Ρουμάνος 7.100 γραμμάρια ηρωίνης.
Όπως και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και σήμερα, οι διακινητές επέλεξαν να περάσουν το φορτίο του «λευκού θανάτου» με λεωφορείο της γραμμής, που εκτελεί το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Η ηρωίνη ήταν κρυμμένη στους πάτους και στα τοιχώματα των αποσκευών, ενώ οι συσκευασίες ήταν καλυμμένες με πιπέρι και κανέλλα, ώστε να παραπλανηθούν οι σκύλοι ανιχνευτές.
Στο μεταξύ, τα ξημερώματα, στο τελωνείο Υψάλων, απέναντι από τους Κήπους, οι Τούρκοι τελωνειακοί εντόπισαν στο διπλό πάτο της βαλίτσας ενός 25χρονου υπηκόου Εσθονίας, ποσότητα 4 κιλών ηρωίνης. Ο Εσθονός ταξίδευε με λεωφορείο της ίδιας γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: