Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

1 στα 15 τα ‘‘εξαιρετικα‘‘ πλοια.Τα υπολοιπα...


Σοβαρότατο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί η νέα δυσμενέστατη έκθεση της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου ADAC για τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Από το σύνολο των 15 πλοίων που ελέχθησαν από αναγνωρισμένους διεθνώς εμπειρογνώμονες, μόνον το ένα βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό είναι το ΙΟΝΙΑΝ KING ενώ σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα εντοπίστηκαν στα υπόλοιπα δεκατρία.

Σε γενικές γραμμές η έκθεση των Γερμανών εκθέτει σοβαρά τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων όσο και τους νηογνώμονες των αναφερόμενων πλοίων αλλά και την Ένωση Επιχειρηματιών Ακτοπλοΐας και ειδικότερα τις επιχειρήσεις των στοχευμένων πλοίων.

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της αξιοπλοΐας των ελληνικών πλοίων, τονίζει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Χαλασμένες σωσίβιες λέμβοι, κολλημένες πόρτες εξόδων κινδύνου, προσωπικό χωρίς ολοκληρωμένη εκπαίδευση για έκτακτες καταστάσεις, αυτά και πολλά άλλα αναφέρονται στην 11η έκθεση της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Πιστή στο καλοκαιρινό ραντεβού και με δεδομένη την κρίση που διέρχεται ο ελληνικός τουρισμός η ADAC έκανε και πάλι ελέγχους, αυτήν την φορά μόνο σε ελληνικά οχηματαγωγά. Ο λόγος είναι ότι – όπως είπε στη Dwetche Welle η εκπρόσωπος της λέσχης Ζαμπίνε Μπερ – τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των γερμανών τουριστών για τα ελληνικά πλοία είχαν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αφενός, και αφετέρου ότι οι εμπειρογνώμονες της ADAC γνώριζαν από προηγούμενους ελέγχους ότι εκεί υπήρχαν τα περισσότερα προβλήματα.

Η δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο την εικόνα της τουριστικής Ελλάδος στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των αρνητικών στοιχείων οι, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα στη Γερμανία αναφέρονταν για αρκετές ώρες στην έκθεση, με συνεντεύξεις και δηλώσεις των επιθεωρητών πάνω στα φέριμποτ ή στα νησιά, και το συμπέρασμα των λεγόμενών τους ήταν ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική και ανησυχητική.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Τονίζουμε σαν υπουργείο με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι για θέματα ασφαλείας πλοίων της ακτοπλοΐας δεν υπάρχει και δεν τίθεται η παραμικρή αμφισβήτηση. Τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων εκδίδονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς και σας πληροφορώ ότι ανταποκρινόμαστε στα αυστηρότερα των κριτηρίων και επ΄ αυτού δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση από καμία ιδιωτική εταιρεία. Δεν δεχόμαστε όμως σε καμιά περίπτωση να δημιουργείται μια εικόνα, η οποία είναι βλαπτική για την ακτοπλοΐα της χώρας μας και κατ΄ επέκταση για τον τουρισμό της χώρας μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: