Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Έπιασε δουλειά η Frontex...


Συνολικά 126 παράνομους μετανάστες εντόπισαν το τελευταίο 48ωρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Ευρωπαϊκής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των παράνομης μετανάστευσης γνωστής ως Frontex. Ειδικότερα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι την Κυριακή εντοπίστηκαν 32 άτομα ανοιχτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο, από τα οποία 28 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Πετεινός ανοικτά του Μολύβου στη βορειοδυτική Λέσβο εντοπίστηκαν δυο πλαστικές βάρκες με κουπιά στα οποίαν επέβαιναν 60 άτομα από τα οποία 45 άνδρες, επτά γυναίκες και οκτώ παιδιά.
Στη Όλοι τους περισυλλέγησαν από την κορβέτα του Γαλλικού πολεμικού Ναυτικού Zepellin που επιχειρεί στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Όπως δήλωσαν, σε μηχανοκίνητο σκάφος που έπλεε παράλληλα επέβαινε Τούρκος διακινητής, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει της σύλληψης. Πλωτό του Λιμενικού Σώματος ερεύνησε την περιοχή χωρίς να τον εντοπίσει.
Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μηχανοκίνητο σκάφος με άλλους 34 παράνομους μετανάστες, 24 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξη παιδιά. Μαζί τους συνελήφθηκαν και δυο Τούρκοι μεταφορείς 29 και 28 χρονών.
Στο σύνολο τους οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο διαμονής παράνομων μεταναστών στην Παγανή, αφού προηγουμένως υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: