Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ...

Σήμερα και ώρα 06.20΄ στην οδό Πορφύρα και Δημητρακοπούλου, Άνω Πατήσια, τρία (3) άγνωστα άτομα, κινούμενα πεζοί, προσέγγισαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα από εγγύτατη απόσταση τον Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιο-Νεκτάριο ηλικίας 41 ετών, πατέρα ενός ανηλίκου τέκνου, ο οποίος εβρισκόταν σε συμβατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εκτελούσε υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

Από την δολοφονική επίθεση επήλθε ακαριαία ο θάνατος του αστυνομικού, ενώ οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο αστυνομικός έφερε κανονικά τον υπηρεσιακό του οπλισμό, τον οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει λόγω της σφοδρότητας της επιθέσεως και της αμεσότητας των χτυπημάτων των δραστών, που είχαν σαφώς ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το φυλασσόμενο πρόσωπο τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων από τον Ιούνιο του 2002.

Ύστερα από την έρευνα του χώρου ανευρέθησαν 24 κάλυκες διαμετρήματος των 9 mm –χιλιοστών μέρος των οποίων -σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση- προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση ‘‘ΣΕΧΤΑ‘‘.

Στο σημείο μετά τη διενέργεια αυτοψίας, κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής.

Προανάκριση ενεργείται από την Δ.Α.Ε.Ε.Β.

Όσοι πολίτες αντιλήφθηκαν οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964. Η μυστικότητα των πληροφοριών θα διαφυλαχτεί απολύτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: