Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Λαθρομετανάστευση...


Την δεκαετία του 1980, ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, που οραματιζόταν αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας είχε κωδικοποιήσει το εξής δόγμα:
«Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ»
Το όραμα Οζάλ υλοποιείται έκτοτε με εντεινόμενη συνεχώς προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας, διά των λαθρομεταναστών. Στο λαθρεμπόριο αυτών των δύστυχων εμπλέκεται το επίσημο τουρκικό κράτος για λόγους πολιτικής, που αποβλέπουν στην κοινωνική, πολιτική και δημογραφική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Επίσης εμπλέκονται ο τουρκικός στρατός και η στρατοχωροφυλακή, καθώς και η πανίσχυρη τουρκική μαφία, που χρησιμοποιεί πολλούς λαθρομετανάστες ως βαποράκια για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Ένα ολόκληρο κύκλωμα έχει στηθεί στην Τουρκία για «υποδοχή» και διακίνηση των λαθρομεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου και, βεβαίως, διά των κατεχομένων προς τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.
Η Τουρκία, παραβιάζοντας δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ, όχι μόνο αρνείται επανεισδοχή λαθρομεταναστών αλλά, προπάντων, ενθαρρύνει διοχέτευση μουσουλμάνων προς την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η πρόσφατη πρωτοφανής διαδήλωση μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας είναι ενδεικτική της έκτασης της υπονόμευσης, που η Τουρκία οργανωμένα και μεθοδικά προωθεί κατά της Ελλάδας. Εξάλλου, διά των κατεχομένων διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι, έρμαιο στα χέρια αδίστακτων δουλεμπόρων Τούρκων, που συνεργάζονται με άθλιους Έλληνες και Κυπρίους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι λαθρομετανάστες, που εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές, είναι «δασκαλεμένοι» από τους δουλεμπόρους. Πρώτη τους έγνοια είναι να δηλώσουν ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες και γι’ αυτό αιτούνται πολιτικού ασύλου, με τη βοήθεια αργυρώνητων δικηγόρων.
Πόσος είναι ο τζίρος της βιομηχανίας λαθρομετανάστευσης στην Τουρκία;
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της τουρκικής αστυνομίας, υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια κατ’ έτος! Χώρια τα δισεκατομμύρια από την επίσημη, ακόμα και διά διπλωματικών αποστολών, διακίνηση ναρκωτικών.
Προχθές, η ΕΕ κάλεσε την Τουρκία και τη Λιβύη να υπογράψουν ευρωπαϊκή συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών, που εισέρχονται σε κοινοτικό έδαφος από την επικράτειά τους. Η διατύπωση αυτή επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: