Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Το 91% των Ελλήνων καταναλώνει κρασί

Δυο ποτηράκια την ημέρα... Το 91% των Ελλήνων καταναλώνουν κρασί, ενώ το 50% σε υψηλή συχνότητα. Τα ευρήματα προέκυψαν από έρευνα για τη συμπεριφορά του σύγχρονου καταναλωτή απέναντι στο κρασί, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Αγροτικής Οικονομίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι καταναλωτές δείχνουν εμπιστοσύνη στα ελληνικά κρασιά αφού τα προτιμούν σε ποσοστό 64,8%, ενώ αυτοί που προτιμούν αποκλειστικά τα εισαγόμενα είναι ελάχιστοι (0,6%), στοιχείο που αποδεικνύει ότι η ελληνική αγορά δεν έχει αλωθεί από τα εισαγόμενα, στο βαθμό που ισχύει για άλλες ευρωπαικές αγορές.

Το ποσοστό του δείγματος που καταναλώνει κρασί, πίνει έως και τρία ποτήρια ανά περίσταση (84,1%), με τους περισσότερους να σταματάνε στα δύο ποτήρια (67,6%). Μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 15,9% καταναλώνει τέσσερα ποτήρια και άνω.

Όσον αφορά στην προτίμηση των ερωτηθέντων σε σχέση με το είδος του κρασιού φαίνεται να κατέχει ένα προβάδισμα το ερυθρό (48%) σε σχέση με το λευκό (36%). Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ρετσίνα κατέχει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (8%) σε σχέση με το ροζέ (7%). Τα αφρώδη κρασιά έρχονται τελευταία στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

(πηγή Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: